Skandinavisk mesterskap i Marbella

I månedsskiftet November/Desember var Strømsgodsets G19-lag på Marbella for å spille Skandinavisk sluttspill mot de beste juniorlagene i Norge, Sverige og Danmark. Les hvordan det gikk med våre juniorer her.

Plassen i turneringen ble sikret etter at laget spilte seg til finalen i OBOS Nasjonal tidligere i høst. Siden den gang har juniorene spilt både finale i OBOS Nasjonal, som endte med tap mot Molde, samt den mye omtalt NM-finalen mot Rosenborg, hvor Strømsgodset tok sitt aller første NM-gull for juniorer.

I turneringen i Spania spilles det tre innledende kamper, samt sluttspillkamp. Slik endte de fire kampene for Strømsgodsets G19-lag:

Hammarby - Strømsgodset 1-0

Første gruppespillkamp mot Hammarby. En jevn kamp hvor vi skaper litt lite, og ender dermed opp med å tape 1-0.

Matias Spiten Nysæter i duell mot en Rosenborg-spiller. Foto: Marbella Football Center
Strømsgodset - Silkeborg 0-2

Andre gruppespillkamp mot Silkeborg. En mer skuffende opptreden totalt sett. Strømsgodset er ikke helt med i kampen i første omgang, og blir liggende under med to mål. Stor forbedring i andre omgang, og vi dominerer tidvis, men vi klarer ikke å score mål, og kampen ender med et 2-0 tap.

Strømsgodset - Norrköping 2-1

Tredje gruppespillkamp mot Norrköping. En tett og jevn kamp hvor vi ligger under lenge, men klarer å snu kampen de siste fem minuttene. Først ved straffescoring av Adrian Selliha, og deretter ved spillemål av Henning Myrvang. Vi får godt betalt for å vise sterk vilje og stå kampen ut.

Rosenborg - Strømsgodset 3-1

Plasseringskamp mot Rosenborg. SIF dominerer kampen hele veien, men blir straffet knallhard på egne feil og kontringer. Totalt sett en ganske god kamp, men som vi endre opp med å tape. Strømsgodsets scoring av Fredrik Ardraa.

- Et veldig kult år

Med kun én seier og tre tap har turneringen totalt sett vært noe skuffende for de ferske norgesmesterne. Men trener Tobias Torgersen mener laget likevel har fått mye igjen for oppholdet:

En slik turnering gir mange verktøy man kan ta med videre i utviklingsarbeidet.

— Tobias Torgersen, trener Strømsgodset G19
- Vi har fått spille mange morsomme og tette kamper mot tøff juniormotstand. Vi skulle gjerne vært mer med i turneringen, men det gir uansett bra referanser for oss, samtidig som vi også gir referanser til de andre lagene. En slik turnering gir mange verktøy man kan ta med videre i utviklingsarbeidet.

Med turneringen i Spania har også juniorlaget rundet av årets sesong. En sesong som har bydd på mye kamper i både 2. divisjon, Nasjonal liga og NM, før den ble rundet av med turnering i Spania. Laget tar med seg mye positivt fra årets sesong:

- Det har vært et veldig kult år. Vi har fått være med på avgjørende kamper hele veien og avslutter også året med mange betydningsfulle kamper. Det henter vi mye læring fra, avslutter trener Tobias Torgersen.

Nå tar juniorene en velfortjent juleferie før treningsoppstart igjen i januar.