Sju seire på rad for høytflyvende Team SIF

Rekruttlaget er snart gjennom en intens periode med kamper - som de har løst på imponerende vis. Tolv kamper på seks uker har endt med råsterke elleve seire.

Rekruttlaget er i ferd med å avslutte en meget god vårsesong, men før vi går i detalj om den seks uker tillater vi oss å bla litt tilbake i kalenderen.

I det vi var på vei inn i mai måned sto nemlig Team SIF med kun to poeng på de tre første kampene, til tross for det man vurderte som gode prestasjoner i kampene mot Lillestrøm 2, Skjetten og Fløya.

- Vi fokuserer alltid på prestasjon foran resultat, og jeg synes vi hadde gode prestasjoner i disse kampene. Alt i alt var vi godt fornøyd med måten vi åpnet sesongen på, for vi tror på at gode prestasjoner fører til gode resultater over tid, sa hovedtrener Tomas Skaret Halvorsen om sesonginnledningen i Norsk Tipping-ligaen.

Samtidig hadde man et relativt dårlig utgangspunkt i den nasjonale G19-serien. Mjøndalen ble riktignok slått 6-1, men man hadde gått på tap mot både Stabæk og Start i en periode der flere av rekruttlagets nøkkelspillere var med på A-lagets treningsleir i Estepona.

I NM var man videre til andre runde etter å ha slått Stoppen 12-1 i første runde.

G19-trener Tomas Skaret Halvorsen. Foto: Børre E. Helgerud

Vi hopper videre til inngangen av mai måned igjen. Dette var som kjent en fantastisk måned for A-laget, som hanket inn imponerende 14 poeng på seks tøffe kamper, men også rekruttlaget leverte svært gode resultater i den perioden.

I en periode på seks uker fra starten av mai til gårsdagens NM-kamp mot Hallingdal har rekruttlaget spilt hele tolv kamper, fordelt på Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon), nasjonal serie og G19-NM. Det har resultert i vanvittige elleve seire og kun ett tap - og i 3. divisjon har samtlige sju kamper i denne perioden endt med tre poeng.

Det hele startet i Narvik med bortekamp mot Mjølner. Etter det hovedtrener Tomas Skaret Halvorsen ironisk nok beskrev som en dårligere prestasjon enn i de tre første seriekampene i Norsk Tipping-ligaen kjempet vi inn en 1-0-seier etter scoring av Dilawar Ahmadzay.

Og årets første trepoenger i Norsk Tipping-ligaen ga åpenbart økt selvtillit - for i de påfølgende kampene ble de gode prestasjonene også omsatt til resultat, nettopp slik vi har tro på at det gjør i det lange løp.

Borteseieren over Mjølner ble først fulgt opp av 4-0-seier over romerikslaget FUVO på Marienlyst. Albert Thorsen scoret to av målene, mens Marko Farji og Andreas Skjold scoret de siste.

På selveste 16. mai, mens A-laget befant seg i Kristiansund, ble det så spilt et lite «Ælv Classico» mot Mjøndalen 2. Her leverte våre unggutter en solid kamp, og slo et betydelig mer A-lagspreget og rutinert MIF 2-lag 2-1 på Consto Arena. Igjen ble Thorsen tomålsscorer.

Deretter ventet en langtur med bortekamp mot Senja, som ble vunnet 3-1 etter scoringer fra Eirik Blikstad, Aleksander Steneth og Chrisander Sørum.

Midt mellom bortekampene mot MIF 2 og Senja var også fire spillere som primært har sin kamphverdag for Team SIF i 3. divisjon involvert da A-laget slo Hønefoss 4-0 i 1. runde i cupen. Fabian Holst-Larsen spilte hele kampen på høyreback, mens rekruttlagets Eirik Blikstad, Albert Thorsen og Marko Farji kom inn i den andre omgangen.

Og noen få dager etter Senja-kampen møtte vi Start til en avgjørende kamp i gruppespillet i nasjonal serie. Etter de nevnte tapene for Stabæk og Start i vinter var dette en «must-win» for å ta seg videre fra gruppespillet.

Her har vi best fra start til slutt, og våre fremadstormende leverte en meget god prestasjon med presset på seg. Samuel Silalahi ga oss ledelsen allerede etter tre minutter, og doblet ledelsen fem minutter etter pause. Utover den andre omgangen sørget Dilawar Ahmadzay, Albert Thorsen og Benjamin Drange Hansen for at det til slutt endte 5-0 på Marienlyst.

Samuel Silalahi scoret to mål i 5-0-seieren over Start i nasjonal serie. Foto: Børre E. Helgerud

Deretter ventet en tøff kamp i 3. divisjon mot topplaget Lørenskog. Her gikk et effektivt Lørenskog opp i 3-0 allerede etter halvtimen, men våre unggutter mistet ikke troen av den grunn. Først reduserte Albert Thorsen og Keerat Singh Maan før pause, og sørget for fornyet selvtillit ved pause. Etter pause sørget to nye scoringer fra Albert Thorsen for at vi hadde snudd kampen, før innbytter Samuel Silalahi satte spikeren i kista da han fastsatte sluttresultatet til 5-3. Enormt imponerende både i form av resultat og prestasjon mot et godt 3. divisjonslag.

En ny langtur, denne gangen med bortekamp mot Bossekop, endte med at man kunne reise hjemover med 3-1-seier. Andreas Skjold ga oss ledelsen, Albert Thorsen doblet, og innbytter Marko Farji la på til 3-0 før Bossekop pyntet på resultatet like før slutt.

Tre dager før turen til Alta og Bossekop gikk vi på vårt eneste tap i denne perioden, et forsmedelig og det vi vil omtale som et ufortjent 2-1-tap for MIF i nasjonal serie. Dette gjorde at vi satte oss i en posisjon der vi var nødt til å slå gruppeleder Stabæk, med fem seire på fem kamper, i vår siste kamp i gruppespillet.

Det endte med 9-1-seier (!) på Marienlyst. Albert Thorsen, som virkelig har vært i fyr og flamme for rekruttlaget med 16 mål og åtte målgivende på rundt 800 spilleminutter denne sesongen, scoret hat-trick, mens de øvrige målene ble scoret av Dilawar Ahmadzay (2), Samuel Silalahi, Jonas Therkelsen, Marko Farji og Henning Myrvang.

- Det var fantastisk å se hvordan vi håndterte presset og dro ut så sterke prestasjoner i to kamper vi var nødt til å vinne. Først med 5-0-seier over Start, og hvordan vi etter feilskjæret mot MIF svarte med 9-1-seier over Stabæk, sier hovedtrener Tomas om avslutningen av gruppespillet i nasjonal serie.

Storseieren over gruppevinner Stabæk gjør at vi befinner oss på 2. plassen i gruppa, som gir avansement til sluttspillet, etter at alle våre kamper er spilt. Det gjenstår kun én kamp mellom Start og Mjøndalen, der gultrøyene er nødt til å vinne med hele 14 måls margin for å ta igjen vår målforskjell.

Albert Thorsen (t.h.) har hatt en fantastisk vårsesong for rekruttlaget, og har også blitt belønnet med tre innhopp for A-laget denne sesongen. Her feirer han scoring sammen med Jonas Therkelsen. Foto: Børre E. Helgerud.

Etter seks seire på rad i 3. divisjon ventet så Skjervøy på Marienlyst forrige helg, i en kamp der vi ikke kom helt opp på vårt beste nivå etter en lang og intens periode med tett kampprogram. Vi ledet likevel 3-1 til pause etter scoringer fra Samuel Silalahi, Chrisander Sørum og Aleksander Stenseth, men gjestene slo tilbake, og midtveis ut i den andre omgangen utlignet de til 3-3. Tre minutter før slutt fikk vi imidlertid presset inn den avgjørende scoringen - og sørget dermed for seier nummer sju på rad (!) i 3. divisjon.

Det har sørget for at Team SIF har plassert seg på 2. plass i sin avdeling, med fire poeng ned til Fløya og Lørenskog på plassene bak, og like mange poeng opp til avdelingsleder Gjelleråsen. Nå venter to kamper til før sommerferien, Harstad på bortebane og nettopp Gjelleråsen hjemme på Marienlyst.

Godt nevnte Thorsen, som i cupkampen mot Raufoss i mars fikk sin A-lagsdebut, er forøvrig også på 2. plass på avdelingens toppscorerliste med ni mål på sju kamper i årets 3. divisjon.

I tillegg til en imponerende vårsesong i Norsk Tipping-ligaen og et godt utgangspunkt i nasjonal serie er juniorlaget nå også videre til fjerde runde i NM. I andre runde ble Flint slått 5-0 på bortebane etter scoringer av Adrian Selliah (2), Samuel Silalahi, Dilawar Ahmadzay og Albert Thorsen, og i går kveld ble Hallingdal slått 4-0 på Marienlyst i tredje runde. Keerat Singh Maan (2), Marko Farji og Chrisander Sørum scoret målene i den kampen.

Team SIF flyr høyt om dagen - her anført av kaptein Eirik Blikstad. Foto: Børre E. Helgerud