Ny seier for damelaget

Damelaget tok et langt steg mot opprykk med seier borte mot Huringen/ROS i kveld. Nå kan opprykket sikres mot samme motstander på Gulskogen på lørdag.

Jentene står nå med fire seire på sine fire kamper, og med to kamper igjen av serien er det fem poeng ned til nettopp Huringen/ROS på 2. plass. Det gjør at poeng hjemme mot samme motstander på lørdag vil være nok til å avgjøre opprykkskampen.

Det ble riktignok et spennende oppgjør på Spikkestad kunstgress i går, der hjemmelaget tok ledelsen, men vi snudde kampen og avgjorde i sluttminuttene.

Se scoringene her.

Dette var et oppgjør som var preget av innsats og mye direkte spill i bakrom. Og det var akkurat slik Huringen/ROS tok en tidlig ledelse, med gjennomspill og scoring allerede etter fem minutter. Etter dette tok vi over banespillet, med noe unøyaktighet i den avgjørende pasningen. På tross av et overtak i pasningsspillet, slet vi med å få omsatt sjansene i mål.

Overtaket i denne omgangen resulterte i ganske mange cornere, og det var nettopp på en corner at Kristine Finnestrand fikk et godt treff på hodet, og en fortjent utligning.

2. omgangen ble tett og jevn, og med et hjemmelag som da kanskje hadde sin beste periode i løpet av kampen.

Åtte minutter før full tid fikk vi et frispark midt på motstanders banehalvdel. Den lange og presise ballen fra Dina Magnussen gikk Kaja Kristiansen høyest på, og forsvarsspilleren stusset ballen i mål til stor jubel hos Godset-supporterne.

Dette var en skikkelig slitekamp med mer innsats enn finspill, og da er det viktig å stå opp i duellene. Det gjorde Lotte Fåsen til de grader, som sammen med Oda Mykstu Fredriksen og Kaja Kristiansen ble kåret lagets beste spillere.

Noe litt spesielt er det at vi scoret to meget fine mål på dødballsituasjoner, og begge i tillegg på hodet, noe som var kanskje vår største svakhet tidligere i år.

Årets siste hjemmekamp, der altså opprykket kan sikres, spilles på lørdag. Avspark på Gulskogen kunstgress er klokken 15:00, og vi håper flest mulig møter opp og støtter jentene til opprykk til 3. divisjon på første forsøk.

NB: Dagen etter, søndag 17. oktober, arrangerer vi "Like muligheter - på og utenfor banen" på Marienlyst. Her kan du bla. møte spillerne fra damelaget, bedrifter og kulturelle innslag, og bli inspirert til å ta utradisjonelle yrkesvalg. Vi anbefaler alle jenter å melde seg på arrangementet + kampen mot Viking HER

Kampfakta
Huringen/ROS - Strømsgodset 1-2 (1-1)

4. divisjon Kvinner, Spikkestad kunstgress
Mål: 1-0 Maiken Hovelsås (5), 1-1 Kristine Finnestrand (25), 1-2 Kaja Kristiansen (82)
Gule kort: Ingen
Dommer: Svein Arne Elden, Slemmestad IF
Vårt lag (4-3-3): Oda Fredriksen Mykstu - Hesho Swara, Emma Stiansen (Embjørg Melby), Kaja Kristiansen, Lotte Fåsen - Dina Magnussen, Kristine Finnestrand (Thea Hilt), Katharina Dalbakk (Kaja Hilt) - Guro Røgeberg (Helene Lie Sæten), Thea Muggerud Schmidt, Alva Moberg (Kristina Lind).
Ubenyttede innbyttere: Jenny Olsen og Emilie Gulvang-Hansen.