Kvalifisert til skandinavisk sluttspill

Med 4-0-seier over Åsane i den avgjørende seriekampen endte G19-laget på 2. plass i nasjonal liga, og er dermed kvalifisert til skandinavisk sluttspill ved månedsskiftet.

Her venter FC København, Midtjylland og Esbjerg fra Danmark og Hammarby og Häcken fra Sverige. Fra Norge er Aalesund kvalifisert som vinner av nasjonal liga, mens vinneren av NM-finalen mellom Tromsø og Molde kaprer den siste plassen.

- Det var kult å se at vi i en kamp som betyr så mye fremstår på den måten vi ønsker ved å dominere med offensiv fotball og sterk pressmentalitet. Nå gleder vi oss til å få internasjonale referanser og få testet oss mot de beste juniorspillerne i Skandinavia, sier lagets hovedtrener Tomas S. Halvorsen.

Saken fortsetter under bildegalleriet.

Alle foto: Frode Arnesen

Rekruttgruppa spilte også forrige uke spilte en helt avgjørende kamp i siste serierunde, den gangen om overlevelse i 3. divisjon. I siste serierunde der ble det 5-1-seier over Sarpsborg 08, og juniorene sto frem da det gjaldt som mest.

Det gjorde de i høyeste grad også i siste serierunde i nasjonal liga. Unggutta tok tak i kampen fra start og dominerte den første omgangen. Til tross for flere store målsjanser sto det utrolig nok målløst etter de første 45.

En situasjon som lett kunne gjort at flere hadde latt seg stresse, men likevel var det senkede skuldre og en positiv, rolig tone i garderoben i pausen - med fokus på å fortsette akkurat som i 1. omgang, for da ville målene komme.

- Vi vet hva vi står for og hva vi er gode på. Selv om målene lot vente på seg så var det en god prestasjon også før pause, der vi ofte kom i de situasjonene vi over tid får scoringer ut av. Da var det moro å oppleve at spillerne også var rolige og følte seg trygge på at målene ville komme til slutt.

Og det gjorde de jo. Allerede tre minutter etter hvilen kom den første, da Jonas Therkelsen headet inn et hjørnespark fra Andreas Skjold. Sju minutter senere var ledelsen doblet da Dilawar Ahmadzay var trygg foran mål på en retur etter at Keerat Singh Mann hadde banket ballen i tverrliggeren fra distanse.

Med tjue minutter igjen å spille tegnet så Andreas Skjold seg på scoringslista da han etter et kort hjørnespark skrudde ballen ned i det lengste hjørnet fra kanten av 16-meteren.

Ti minutter før slutt fastsatte innbytter Chrisander Sørum sluttresultatet til 4-0 da han hælflikket et innlegg fra Marko Farji i nettet.

Til slutt ble det altså ganske komfortabelt - og nå kan rekruttlaget forberede seg på avreise til Marbella i slutten av måneden, der skandinavisk sluttspill spilles fra 28. november og 7. desember.

Der skal det spilles fire kamper. Lagene blir plassert i to grupper, før det til slutt spilles plasseringskamp mot laget på samme plassering i den andre gruppa.

Vi gratulerer rekrutt med en sterk 2. plass i nasjonal liga og ønsker lykke til med skandinavisk sluttspill!