Flere i aksjon for landslag

Fire SIF-spillere, deriblant landslagsdebutant Jonas Therkelsen, har vært i aksjon med flagget på brystet den siste tiden.

De ulike norske landslagene har vært i aksjon den siste uka. I tillegg til A-landslagets privatlandskamper mot Irland og Finland har også U21- og U20-landslagene spilt privatlandskamper, mens G18-landslaget har gjennomført første del av kvalifiseringen til U19-EM neste sommer.

Vi starter fra toppen - med U21-landslaget og Johan Hove. De spilte privatlandskamper mot Frankrike og Tsjekkia som en del av forberedelsene til neste års EM-sluttspill, og her var Johan en av kun to spillere som spilte samtlige 180 minutter på samlingen.

I bortekampen mot Frankrike i Caen scoret han Norges mål da han utlignet til 1-1 sju minutter før slutt. Etter flotte kombinasjoner i det norske laget kom Johan på et godt løp inn i boksen, før han kontrollert bredsidet ballen ned i det lengste hjørnet med venstrefoten.

På spansk gress ble det så 4-0-seier over Tsjekkia på tirsdag. Også her spilte altså Johan hele kampen, og de siste tjue minuttene fikk han også æren av å bære kapteinsbindet i sin 19. kamp for U21-landslaget og landskamp nummer 68 totalt.

Den norske startelleveren foran kampen mot Frankrike. Foto: Sigbjørn Korneliussen (NFF)

Therkelsen debuterte

Jonas Torrissen Therkelsen har hatt en flott høst med både eliteseriedebut og signering av sin første proffkontrakt, og i etterkant av at han spilte sin første kamp fra start for vårt A-lag ble han også tatt ut til sin aller første landslagssamling.

I U20-landslagstroppen var også Tobias Gulliksen med, mens Ole Enersen, som var i den opprinnelige troppen, måtte melde forfall til samlingen.

I kampen mot Tyskland på lørdag var både Tobias og Jonas i startelleveren. Tobias, som fra tidligere sto med 25 kamper og 11 mål med flagget på brystet opp til G19-nivå, fikk også sin debut på U20-landslaget i den kampen. Han spilte 63 minutter, før han ble byttet ut på stillingen 1-1. Senere i den andre omgangen avgjorde Tyskland kampen da de gikk opp i 2-1.

Jonas spilte på sin side 85 minutter i sin aller første kamp med flagget på brystet, og fikk gode tilbakemeldinger fra landslagstrener Bård Wiggen etter kampen.

- Therkelsen kommer inn på midten med et stort hjerte og løpsinnsats. Han jobber knallhardt i en kamp som ikke er lett for laget, sa Wiggen til fotball.no etter kampen.

I samlingens andre kamp sto Belgia på motsatt banehalvdel. Også her ble det 2-1-tap.

Tobias var i startelleveren også denne gangen, og spilte 77 minutter. Også her ble han byttet ut på stillingen 1-1. Samtidig fikk Jonas sin andre landskamp da han spilte den siste halvtimen som innbytter.

G18 videre til eliterunden

Eirik Blikstad og det norske G18-landslaget er videre til eliterunden i EM-kvalifiseringen etter at de kom på 2. plass i gruppa i første del av kvalifiseringen.

Første motstander var San Marino på torsdag, der Eirik spilte hele kampen da Norge vant 2-0.

Allerede to dager senere sto vertsnasjon Nord-Makedonia på den andre banehalvdelen i Skopje. Norge spilte med ti mann allerede fra kampens fjerde minutt, og hjemmelaget tok ledelsen like etter. Men Norge slo tilbake, og vant på imponerende vis hele 6-2 etter å ha spilt med én mann mindre i så godt som hele kampen. Eirik spilte i denne kampen den siste halvtimen som innbytter.

I gruppefinalen mot Serbia på onsdag var Eirik tilbake i startelleveren. Her ble det dessverre 2-0-tap, og Serbia ble dermed gruppevinner, men med andreplass i gruppa er også Norge videre til eliterunden.

Gruppene i eliterunden trekkes 8. desember. De syv gruppevinnerne i eliterunden går til EM sammen med vertslandet Malta. U19-EM spilles fra 3. til 16. juli neste år.

- Uansett hvem vi møter i eliterunden vet denne spillergruppa at vi kan vinne gruppa og gå til EM, sa landslagstrener Luis Pimenta til fotball.no etter kampen mot Serbia.

Eirik Blikstad spilte mot Serbia sin ellevte landskamp for året. Totalt står Gulskogen-gutten med tolv offisielle kamper med flagget på brystet.