Årets første hjemmetap

KBK avgjorde kampen på overtid og ble årets første bortelag som får med seg tre poeng hjem fra Marienlyst.

Det var Godset som jaktet den avgjørende scoringen i en kamp som så ut som skulle ende med poengdeling, men på overtid satte Aliou Coly inn scoringen som avgjorde kampen for gjestene.

Tidligere i den andre omgangen hadde Kristoffer Tokstad utlignet for oss etter at de grønnkledde gjestene tok ledelsen på straffespark i den første omgangen.

Vi hadde flere store sjanser både før og etter utligningen, men var ikke effektive nok, og ble hardt straffet for det få minutter før kampens siste fløyteblås.

Det var imidlertid lite nevneverdig som skjedde de første tjue minuttene. Vi styrte banespillet og lette etter åpninger i KBK-forsvaret, mens gjestene jaktet overgangsmuligheter de gangene de vant ballen.

KBK i ledelsen på straffe

Så kom straffesparket som ga gjestene ledelsen. I et forsøk på å klarere ballen ut fra egen 16-meter felte Kreshnik Krasniqi KBK-spiller Jesper Isaksen, og dommer Sivert Amland pekte på straffemerket. Fra merket var Bendik Bye sikker.

Sju minutter senere burde vi utlignet da Fred Friday kom alene mot KBK-målvakt Sean McDermott, men avslutningen gikk på feil side av nettveggen.

Store muligheter før pause

Etter det kom mulighetene på løpende bånd. Først var det to solide involveringer fra henholdsvis Ari Leifsson og Viljar Myhra som sørget for at ikke gjestene scoret sitt andre, før Kristoffer Tokstad fikk en god mulighet da han ble spilt gjennom av Tobias Gulliksen. Dessverre kom ballen for langt frem, og Tokstad fikk kun sendt ballen videre i fanget til McDermott.

Fem minutter før pause måtte Viljar deretter i aksjon på nytt da Moses Mawa fikk ballen i feltet, men vår sisteskanse gjorde en ny god redning.

To minutter etter pause måtte han vise frem ferdighetene på ny da målscorer Bendik Bye fikk en eventyrlig mulighet til å doble ledelsen, men Viljar fikk brukt alle sine 194 centimeter, og vel så det, og slo ballen ut til hjørnespark.

Godset-trykk etter pause

Etter den muligheten handlet det meste om oss. Først ble Tokstad spilt gjennom av Hove, men avslutningen gikk utenfor - og deretter fikk Fred Friday sin andre store mulighet da han ble spilt gjennom, men denne gangen sto McDermott i veien.

Så kom scoringen. Etter at vi hadde satt et ordentlig trykk på gjestenes forsvar kom Fred til avslutning, via en KBK-spiller, og til Tokstad på bakre. Han fikk en enkel jobb med å sette ballen i nettet, og det sto 1-1 på Marienlyst.

Atten minutter før slutt var det så Johan Hove som var svært nær å sende oss i ledelsen med et skudd som gikk via McDermott og like utenfor lengste stolpe, og i sluttminuttene fikk vi to nye store sjanser til å avgjøre kampen.

Først ved Fred Friday, som manglet én skostørrelse fra å sette et innlegg fra Hove i mål, og fire minutter før slutt satte debutant Jordan Attah Kadiri ballen i stolpen fra spiss vinkel.

Så kom altså den avgjørende scoringen i motsatt ende. Et frispark ble slått inn i boksen, der Aliou Coly fikk ballen over streken til 2-1 til KBK.

Se intervju med trener Håkon Wibe-Lund her.