Uavgjort i derbyet

Halldor Stenevik utlignet midtveis i 2. omgang og sørget for at det endte 1-1 i dagens Ælv Classico.

Det ble som vanlig et intenst og dramatisk oppgjør da de to erkerivalene møttes til oppgjør, i det som for begge lag var det første møtet med firesifret antall tilskuere siden 2019. Totalt var det 1 350 tilskuere på plass, og vi manglet kun bortesupportere fra å få en helt nydelig ramme rundt oppgjøret.

Se høydepunktene her.

Godset best i gang

Åpningen på kampen viste også et Godset-lag med et klart ønske om å vise seg fra en bedre side enn i fjorårets svake forestilling mot bruntrøyene. Godset dominerte den første halvdelen av 1. omgang, og takket være godt andreballs- og gjenvinningsspill klarte vi å opprettholde trykket på hjemmelaget.

De største sjansene uteble riktignok, og det eneste man kan ta fra oss i den perioden er nettopp det – at vi ikke klarte å få mer ut av den gode perioden. Den største målsjansen i løpet av den første omgangen var det Fred Friday som sto for allerede etter et drøyt minutt, men avslutningen hans gikk like over.

Utover i omgangen, etter at banespillet jevnet seg mer ut, hadde MIF to brukbare scoringsmuligheter. Først ved Sveen etter en halvtime, men hans avslutningsforsøk var svakt og gikk rett på Viljar Myhra. Noen minutter senere kom Martin Rønning Ovenstad til avslutning, men kaptein Gustav Valsvik kastet seg inn og blokkerte forsøket.

Like før pause fikk vi dagens første kontroversielle situasjon da Ole Amund Sveen gikk i bakken med fri bane mot vårt mål, etter å ha blitt dratt ned av Niklas Gunnarsson. Både spillere, trenere og supportere hos hjemmelaget ropte seg hes i håp om å få vår stopper utvist, men dommer Espen Eskås landet på at Niklas fratok Sveen en positiv angrepsmulighet, ikke en åpenbar målsjanse, og trakk opp det gule kortet. Ut ifra reprisene kan man være i tvil om det var en åpenbar målsjanse, og det gule kortet var dermed greit.

Se intervju med Håkon Wibe-Lund etter kampen her.

MIF hevet seg etter pause

Etter pause hevet hjemmelaget seg ytterligere, mens vi etter hvert begynte å kjenne onsdagens kamp mot Glimt i beina. Fire minutter ut i den andre omgangen fikk Rønning Ovenstad en mulighet mye større enn de som hadde vært før pause da han kom alene mot Viljar Myhra. Avslutningen gikk heldigvis på utsiden av nettveggen.

Tre minutter senere var den tidligere SIF-spilleren på ferde igjen. Denne gangen fikk han avslutningen på mål, men Viljar gjorde en svært god reaksjonsredning, før Lars Vilsvik fikk klarert returen.

Etter 57 minutter skulle det så omsider lykkes for Ovenstad. På en overgang kom han inn fra sin venstrekant, og la ballen i det lengste hjørnet.

SIF slo tilbake: Kjempescoring av Stenevik

Vi svarte med å gjøre to bytter. Tobias Gulliksen er tilbake fra sykdom, og kom inn på midtbanen, mens Duplexe Tchamba, som venstreback for anledningen, fikk sine første minutter i årets sesong. Begge ga oss bedre intensitet i spillet og bidro til å løfte laget.

Og kun to minutter etter byttene fikk vi utligningen. Halldor Stenevik var sterk og gjorde en god jobb da han fikk med seg ballen nedover venstrekanten i duell mot flere MIF-spillere, før ballen havnet hos Johan Hove på motsatt side. Han slo inn foran mål, og etter litt om og men havnet ballen tilbake hos Stenevik.

Han la ballen over på høyrefoten, og skrudde ballen vakkert forbi en flokk brunkledde, og inn i det lengste hjørnet. En ekstremt deilig, og minst like viktig, scoring fra 21-åringen som samtidig sørget for å ta plass ved siden av Herman Stengel på toppen av årets toppscorerliste.

Se scoringen og intervju med Halldor Stenevik her.

Etter utligningen ble det mye dueller, og ny stillingskrig, der begge lag jaget den avgjørende scoringen, men også hadde sterkt fokus på å tette igjen bak.

Valsvik reddet SIF - MIF ville ha straffe

Men det var definitivt hjemmelaget som var nærmest den avgjørende scoringen. Først fikk innbytter Shuaibu Ibrahim en eventyrlig mulighet to minutter før slutt, men avslutningen var rett og slett uhyre svak. Heldigvis for oss.

På overtid kom så Brustad seg gjennom mot, og deretter forbi, Viljar Myhra, og samtlige på tribunen forventet nok at den avgjørende scoringen skulle komme, men for å komme dit må man også passere Gustav Valsvik. SIF-kapteinen kastet seg akrobatisk inn med alt han hadde og blokkerte avslutningen, og de som allerede hadde skreket seg hese før pause forsøkte seg på nytt med resterende stemme, i håp om et straffespark for hands.

Men hands var det aldeles ikke – ballen gikk kontant i ansiktet på vår kaptein, og dommer Eskås gjorde helt rett da han valgte å ikke ta fløyta i munnen.

Se situasjonen og intervju med SIF-kapteinen her.

Få minutter senere gjorde han derimot det, men da for siste gang i dag. Dermed endte det 1-1 i årets første Ælv Classico, fylt med det meste et lokalderby skal være fylt opp med. I november gleder vi oss til et nytt derby, da med alt et lokalderby skal være fylt opp med: Fullt hus, GodsetUnionen og tre poeng til SIF.